Hoppa till sidans innehåll

Försäkring


Här finns info om RF:s Grundförsäkring respektive Licensförsäkringen (olycksfallsförsäkring) som medlemsföreningar i Svenska Basketbollförbundet omfattas av samt info om hur man kan komplettera grundförsäkringen.

VIKTIGT!

Tänk på följande för att licensförsäkringen ska vara gällande:

  • Försäkrade: Licensförsäkringen gäller för alla ungdomar till och med 30/9 det kalenderår de fyller 13 år (nyhet 2011/12) och som är medlemmar i föreningar tillhörande SBBF. Den gäller även för spelare som licensierats i en laglicens. Tänk på att det är ett grundskydd varför en komplettering av försäkringen kan behövas. Övriga spelare kan teckna en korttidsförsäkring eller Folksams idrottsförsäkring.
  • Tillhöra SBBF: För att förening ska anses tillhöra SBBF ska årsavgiften vara betald, föreningen vara korrekt registrerad som medlem samt sköta sina åtaganden
  • Giltighetstid: Spelare/coach är försäkrad så länge deras laglicens är giltig, laglicensperioden, vilken är 1/9 - 31/8. Görs licensiering under perioden 1/7 - 30/8 gäller licensförsäkringen även för den kommande laglicensperioden.
  • Tidigare licensierad spelare/coach: För att licensförsäkringen ska fortsätta att gälla efter den 31/8 för tidigare licensierad spelare/coach, är 30/8 den sista dagen för licensiering
  • Ny spelare/coach: För ny spelare/coach ska licensiering göras före första träningstillfället
  • Sanktion: Spelare/coach är försäkrad endast i match som har tillstånd från SBBF
  • Moderförening: Spelare/coach är försäkrad endast i moderföreningens träningar och matcher
Uppdaterad: 09 APR 2018 16:24 Skribent: Bo Olsson


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

  

 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Skånes BDF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: This is a mailto link

Se all info