Hoppa till sidans innehåll

Clinic med Oktay Mahmuti

03 OKT 2018 15:22
Skånes Basketbollförbund, i samarbete med Malbas och Lunds Basket, bjuder in till clinic för alla basketintresserade, både i regionen och utanför.
  • Skapad: 03 OKT 2018 15:22

Välkommen till Heleneholmshallen på söndag den 14 oktober för en inspirerande eftermiddag med toppcoachen Oktay Mahmuti.

Innehållet kommer bli praktiska tips och övningar för coacher och spelare på ungdomsnivå, som får chans att lära sig och ta del av coacheliten från Turkiet, en av Europas största basketländer. Övningar och strategi kommer demonstreras med hjälp av flickor, pojkar och barn från Malbas ungdomslag. Eftermiddagen avslutas med en pratstund med Oktay där han berättar om proffslivet i Europa och här finns även chans för publik och deltagare att ställa frågor. 

Clinicen vänder sig till dig som har ett intresse för basket, vare sig du är en ungdomstränare som letar inspiration, en spelare som vill veta vad som krävs för att du ska ta dig till nästa nivå, eller du helt enkelt vill få chans att träffa och lyssna på en av de skarpaste baskethjärnorna i Europa. 

Dryck och tilltugg finns att köpa på plats i hallen.

• Plats: Heleneholms sporthall, https://goo.gl/maps/T9W2EBeRiN62
• Tid: 14 oktober, Kl 15:00 – 18:30.
• Inträde och anmälan: Clinicen är gratis, men anmäl dig gärna via vårt facebook-event: https://www.facebook.com/events/310699333129503/


 

Om Oktay Mahmuti
Oktay Mahmuti har coachat på högsta europeiska nivå sedan 1992, när han blev assisterande tränare i turkiska Efes Pilsen. 2001, endast 33 år gammal, tog han över som huvudtränare. Sedan dess har han hunnit med att vinna turkiska ligan fyra gånger, turkiska cupen fyra gånger och turkiska President’s cup två gånger. Dessutom har han spelat i tre EuroLeague-slutspel och blivit utnämnd till EuroCup coach of the year 2009 med italienska Benetton Treviso. Förra säsongen tränade han Galatasaray. 

Läs mer: https://en.wikipedia.org/wiki/Oktay_Mahmuti
Instagram: https://www.instagram.com/oktaymahmuti/

Om Skånebasket
Det sydligaste av Sveriges tio basketdistrikt har ansvaret för regionens ungdomsserier, division 2 för seniorer och den fortsatta utbredningen av basket i området. Förutom att administrera matcher och tillsätta domare i lokala serier driver förbundet även större projekt, bland annat Hemmaplan, som ett verktyg för att visa upp sporten basket för fler barn och unga och ta oss närmre vårt gemensamma mål – bli fler! 

Läs mer: www.skanebasket.se
Hemmaplan: https://www.hemmaplan.org/

Om Lunds Basket
Sedan 2006 har Lunds Basket varit en mötesplats för motionsbasket i sydvästra Sverige. Med fokus på gemenskap, spelglädje och motion har Lunds Basket blivit ett attraktivt alternativ för avslappnad basket, särskilt bland utbytesstudenter. 
Läs mer: https://lundsbasket.wordpress.com/

Om Malbas
Malbas är Malmös största basketklubb med över 700 medlemmar från alla stadsdelar – och de fortsätter växa! Malbas har grupper ner till barn födda 2014 och hela vägen upp til seniorverksamhet och motionsbasket för vuxna. Alla är välkomna. En viktig del av verksamheten är också Malmö Basketgymnasium och Idrottsgrundskolan där Malbas erbjuder träning åt barn och unga som vill utvecklas som basketspelare.

Läs mer: http://www.malbas.com/

Skribent: Johannes Grufstedt
Epost: Adressen Gömd


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

  

Basketapp

appstoreGoogle

adlibris_190x150 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Skånes BDF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732-62 69 69
E-post: This is a mailto link

Se all info