Hoppa till sidans innehåll

Gästlicens


Ordinarie ledare
Ordinarie ledare (tränare, coach) för ett lag ska uppfylla utbildningskraven för den tävling som laget deltar i för att ha behörighet att leda laget vid match. Ledarens utbildningsnivå finns angiven i spelklarlistan. Ledare kan inte längre ha dispens från utbildningskraven, se information om dispensansökan.

Gästlicens
Om ordinarie ledare har förhinder, kan laget tillfälligt (högst 3 matcher per säsong för respektive lag) ledas av annan person som saknar behörighet. Denna person måste ladda ner avtalet Gästlicens för lagledare, läsa igenom och fylla i det samt skriva under. Ett avtal krävs för varje match.

Avtalet innehåller hänvisningar till boken "Basket för unga spelare - riktlinjer för coacher". Boken är obligatorisk kurslitteratur på ledarutbildningar inom basketen. Du kan gratis ladda ner kapitel 5 (0,3 MB), där det finns riktlinjer för hur man som coach bör uppträda under match. Det går även att beställa boken.

Gästlicens måste tas med vid varje matchtillfälle och lämnas till sekreteraren, som skriver in "GL" framför ledarens namn i matchprotokollet. På begäran ska legitimation visas upp för att styrka identiteten på innehavaren av gästlicensen.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:33 Skribent: Bo Olsson


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

  

 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Skånes BDF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: This is a mailto link

Se all info