Hoppa till sidans innehåll

Försäkring


Här finns info om RF:s Grundförsäkring respektive Licensförsäkringen (olycksfallsförsäkring) som medlemsföreningar i Svenska Basketbollförbundet omfattas av samt info om hur man kan komplettera grundförsäkringen.

VIKTIGT!

Tänk på följande för att licensförsäkringen ska vara gällande:

  • Försäkrade: Licensförsäkringen gäller för medlemmar i en förening som är ansluten till SBBF. Man måste även ha en basketlicens genom en laglicens om man är U13 eller äldre. Tänk på att det är ett grundskydd varför en komplettering av försäkringen kan behövas. Övriga spelare kan teckna en korttidsförsäkring eller Folksams idrottsförsäkring.
  • Tillhöra SBBF: För att förening ska anses tillhöra SBBF ska årsavgiften vara betald, föreningen vara korrekt registrerad som medlem samt sköta sina åtaganden
  • Giltighetstid: Spelare/coach är försäkrad så länge deras laglicens är giltig, laglicensperioden, vilken är 1/9 - 31/8. Görs licensiering under perioden 1/7 - 30/8 gäller licensförsäkringen även för den kommande laglicensperioden.
  • Tidigare licensierad spelare/coach: För att licensförsäkringen ska fortsätta att gälla efter den 31/8 för tidigare licensierad spelare/coach, är 30/8 den sista dagen för licensiering
  • Ny spelare/coach: För ny spelare/coach ska licensiering göras före första träningstillfället
  • Sanktion: Spelare/coach är försäkrad endast i match som har tillstånd från SBBF
  • Moderförening: Spelare/coach är försäkrad endast i moderföreningens träningar och matcher
Uppdaterad: 09 APR 2018 16:24 Skribent: Bo Olsson

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BDF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: This is a mailto link

Se all info