Hoppa till sidans innehåll

Registrera Easy Basket spelare


EB-spelare behöver ingen laglicens men de ska istället registreras. Anledningen är bland annat för att det ska finnas fakta om hur många basketspelare det finns, så att föreningar och förbund tillsammans kan jobba för att bli ännu fler. Antalet registrerade är också ett mätetal för olika bidrag som Svenska Basketbollförbundet, Skånes Basketbollförbund och föreningar erhåller. Blir vi fler så blir också bidragen större.

Vem ska registreras?
Alla spelare i EB-ålder ska registreras av sin förening. Detta gäller alltså U12-spelare, vilket säsongen 2022/23 är spelare födda 2011 eller senare, det vill säga alla spelare som är under 12 år det år när höstsäsongen börjar. Tänk även på att ALLA spelare i EB-ålder ska registreras, även de som endast tränar i föreningen och inte deltar i EB Cup eller EB Serie. Även coacher och ledare ska  registreras.

När ska registrering göras?
Precis som för laglicenserna måste registreringen göras varje säsong. Registrering ska göras omgående och kontinuerligt under säsongen så fort en spelare i EB-ålder börjar träna eller spela. Den ska dessutom vara gjord innan första match i EB Cup eller EB Serie. Då det endast är en registrering av att en spelare deltagit i EB, ska inte spelaren tas bort från registreringen om spelaren skulle sluta under säsongen.

Om förening i en match använder sig av ej registrerad EB-spelare kan föreningen dömas att betala straffavgift på 500 kr per match eller per arrangemang om det spelas flera matcher vid samma tillfälle.

Hur registrerar man?
Registreringen är avgiftsfri och görs på liknande sätt som en vanlig licensiering, se webbsidan Ansöka om laglicens.

Uppdaterad: 10 AUG 2018 12:17 Skribent: Bo Olsson
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2, 3 vån
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: This is a mailto link

Se all info