Hoppa till sidans innehåll

Registrera Easy Basket spelare


Vem ska registreras?
Alla spelare i EB-ålder ska registreras av sin förening. Detta gäller alltså U12-spelare, vilket säsongen 2020/21 är spelare födda 2009 eller senare, det vill säga alla spelare som är under 12 år det år när höstsäsongen börjar. Tänk även på att ALLA spelare i EB-ålder ska registreras, även de som endast tränar i föreningen och inte deltar i EB Cup eller EB Serie. Coacher och ledare ska alltså inte registreras.

Anledningen är bland annat för att det ska finnas fakta om hur många basketspelare det finns, så att föreningar och förbund tillsammans kan jobba för att bli ännu fler. Antalet registrerade är också ett mätetal för olika bidrag som Svenska Basketbollförbundet, Skånes Basketbollförbund och föreningar erhåller. Blir vi fler så blir också bidragen större.

När ska registrering göras?
Registrering ska göras omgående och kontinuerligt under säsongen så fort en spelare i EB-ålder börjar träna eller spela. Den ska dessutom vara gjord innan första match i EB Cup eller EB Serie. Precis som för laglicenserna måste registreringen göras varje säsong.

Om förening i en match använder sig av ej registrerad EB-spelare kan föreningen dömas att betala straffavgift på 500 kr per match eller per arrangemang om det spelas flera matcher vid samma tillfälle.

Registrering i IdrottOnline (IO)
Registreringen är avgiftsfri och görs på samma sätt som en vanlig licensiering, se webbsidan Ansöka om laglicens.

Följande licenstyper ska användas beroende på spelarnas ålder (gäller säsongen 2020/21):

  • EB U12: Samtliga spelare födda 2009 eller 2010
  • EB U10: Samtliga spelare födda 2011 eller senare

För en snabbare registrering kan alla EB-spelare i samma licenstyp, även blandat flickor och pojkar, registreras på ett och samma lag/grupp i IO. Man behöver alltså inte skapa en grupp för varje lag, även om man kan det om man vill. Dessutom går det att redigera ett existerande lag/grupp från en tidigare säsong.

Se även SBBF:s information om registrering av Easy Basket spelare.

Uppdaterad: 10 AUG 2018 12:17 Skribent: Bo Olsson
Epost: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BDF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: This is a mailto link

Se all info