Hoppa till sidans innehåll

Svenska BBF


Veckans quiz

(2021-02-26 12:00)
Pelle Larsson, Kicki Johansson, Space Jam och lite mer. Veckans fem snabba frågor - får du alla rätt? Varje fredag på basket.se.
 
 
Nu på onsdagseftermiddagen meddelade regeringen på en pressträff att undantaget kring enstaka matcher tas bort.
 
Nu erbjuds fler digitala träffar av Introduktion Utvecklingstränare, för att göra det bästa av rådande omständigheter, dessutom finns det fler digitala utbildningar du kan gå, allt på basketutbildning.se!
 
Senast den 7 mars tar Svenska Basketbollförbundet beslut om RM och USM.
 
Inte bara Sveriges bästa scorer genom tiderna utan kanske främst en person som betytt mycket för andra genom sin ledargärning. Kicki Johansson har tilldelats Svenska Basketbollförbundets förtjänsttecken i guld.
 

Vecka 7

(2021-02-23 06:54)
Direktlänk till frågorna.
 

Vecka 6

(2021-02-23 06:53)
Direktlänk till frågorna.
 
Sverige avslutar kvalet till EuroBasket 2022 med en vinst, även om den känns tom. Trots att Sverige inbördes är bättre än Nederländerna, och bara en poäng sämre än Turkiet, är det blågult som drar det korta strået i kvalgrupp D.
 
EM-kvalmatch mot Nederländerna, toppstrider i SBL och såklart lite härlig NBA-basket. Läs om veckans matcher och prenumerera på nyhetsbrevet för att få lite mer än de andra.
 
En snöplig tvåpoängsförlust mot Nederländerna i november var en av händelserna som satte stopp för Sverige i kvalet. När EM-biljetterna redan är utdelade är det hedern och rankingpoäng som står på spel på måndag kl 15:00.
 
I en match med höga insatser, där förutsättningen för Sverige var att inte förlora med mer än sju poäng, föll slutresultatet på fel sida av marginalen. Turkiet vann och Sverige är utslaget.
 
På lördagseftermiddagen väntar en sådan värdematch som bara uppstår någon gång då och då. Sverige kan kvalificera sig för sitt första EuroBasket sedan 2013 -- på bekostnad av en stormakt.
 
Svenska Basketbollförbundets Tävlingsutskott har beslutat att ställa in Superettan resten av säsongen.
 

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BDF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: info@skanebasket.se

Se all info