Hoppa till sidans innehåll

Svenska BBF


SBBF har beslutat att inte delta på Baltic Sea Basketball Cup efter nyår, den 2-5 januari. Detta då smittspridningen ökar och det blir för svårt och kostsamt att hålla resa och boende smittsäkra för deltagarna.
 
Kommande helg spelas omgång 2 i USM för kategorierna U17, U16 samt U15. Inför denna helg kommer här lite information.
 

Covidsidan uppdaterad

(2021-11-24 10:17)
Regeringen och Folkhälsomyndigheten inför nya riktlinjer.
 
En växande idrottsgren ökar behovet av nya tränare och nya tränare behöver utbildas! Vi har därför lanserat en helt ny digital utbildning för tränare i rullstolsbasket.
 

Svensk Basket hos FIBA

(2021-11-15 07:50)
Ordförande Susanne Jidesten och generalsekreterare, Fredrik Joulamo, var tillsammans med Internationella utskottets ordförande, Lena Wallin-Kantzy, under torsdagen inbjudna till FIBA:s huvudkontor i Mies utanför Genève.
 

Coachteamet - nyhetsbrev

(2021-11-15 07:00)
Nu startar "Coachteamet" - ett initiativ av basketutvecklarna Andrew Pleick & Rikard Aspegren. En gång i månaden skickar de ut egna betraktelser om basketen i Sverige med fokus på ledarskap - samt tips på övningar, artiklar och annat.
 
Intresserad av mellan 10 000 - 25 000 kr till att vidareutbilda sig som basketledare? Sök då detta stipendium innan den 1 december.
 
Svenska Basketbollförbundet söker en tävlingskoordinator på vikariat
 
Sedan augusti har Svenska Basketbollförbundet två basketutvecklare anställda. I torsdags fick basketutvecklarna äntligen möjlighet att komma ut och träffa ett gäng coacher fysiskt när Alvik Basket anordnade en träff för sina coacher.
 
Den 25 november ställs Sverige mot Finland på hemmaplan i Avicii Arena. I samband med matchen bjuder vi in till en praktisk coachclinic.
 
 
I onsdags avhölls det årliga nordiska mötet i Stockholm. Ett mycket välbesökt möte, 24 deltagare, bland annat beroende på att det senaste fysiska mötet var på Island 2019.
 
Mellan den 15 och 26 oktober kan basketföreningar söka kompensationsstöd för perioden 1 maj - 28 september. Läs mer i denna nyhet från RF om hur ni går tillväga.
 
Vill ni göra rätt som arbetsgivare? Hoppa på detta webbinarium för idrottsföreningar som Skatteverket håller den 27 oktober. Gratis men begränsat antal platser.
 
Föreningsbiljetterna till Sverige-Finland har fått en rekordstart med över 2000 sålda bara på några dagar. Missa inte att gå med ditt lag på matchen - du köper dem här.
 
12

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BDF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: info@skanebasket.se

Se all info