Hoppa till sidans innehåll

Svenska BBF


Ordförandes månadsbrev

(2022-10-13 07:34)
Äntligen är basketsäsongen i gång – och vilken start vi har fått! Rafflande avslut i Svenska Cupen varvat med nykomlingar i SuperEttan och Svenska Basketligan.
 
En ny säsong står för dörren. Men hur ska man som coach tänka för att göra en så bra plan för säsongen som möjligt? SBBF:s Basketutvecklare tillsammans med Idrottsforskaren Anton Kalén ger sina bästa tips för att svara på den frågan.
 
Det nya digitala matchprotokollet är äntligen här. Framtaget tillsammans med Profixio för att förenkla för alla eldsjälar som hjälper till med sekretariatet på våra ungdomsmatcher.
 
Den 1 september startar ansökningsperioden inför läsåret 2023-2024 för dig som vill gå på RIG eller NIU och läsa ämnet specialidrott basket.
 
Under lördagen 27/8 hölls parallella möten på Clarion Skanstull. Den årliga förbundsseriekonferensen kompletterades med ett ordförandemöte med fokus på demokratifrågor. Mötena hölls separat, men med en gemensam avslutning och efterföljande middag.
 
Uppdaterat - Sista chansen att anmäla.
 

Ordförandens månadsbrev

(2022-08-22 12:05)
I senaste månadsbrevet ser Susanne Jidesten tillbaka på sommarens spännande händelser med landslagsbasket i alla dess former, torsdagens VM-kvalmatch samt blickar framåt mot det kommande valet och idrottens betydelse i samhället. God läsning!
 
Sommarlovet avslutas med stor basketturnering inne i Nordstan, Göteborg
 
Svenska Basketbollförbundets kansli kommer att vara semesterstängt under veckorna 28-30, 11-31 juli. Vi önskar alla en härlig basketsommar!
 
Mikael Stenbom som är fystränare i Norrköping Dolphins samt på Norrköpings Basketgymnasium (NIU)/Hagagymnasiet ger sina bästa tips kring fysträning.
 
Svenska Basketbollförbundet inbjuder härmed till Ungdoms-SM 2022-2023 för åldersklasserna U15, U16, U17, U19 och U21.
 
Efter en noggrann rekryteringsprocess är det nu klart att Annica Bergman blir ny kommunikationsansvarig för Svenska Basketbollförbundet.
 

Ordförandes månadsbrev

(2022-05-30 08:37)
I sitt senaste månadsbrev ser Susanne Jidesten tillbaka på de senaste månadernas spännande händelser som SM-finaler och USM Final Four - och ser framåt mot sommarens landslagsverksamhet och 3x3-säsongen. God läsning!
 
Svenska Basketbollförbundets basketutvecklare ger tillsammans med basketcoachen Aila Ibanez Mengüc tips till dig som ledare att tänka på i samband med att du ska åka på cup med ditt ungdomslag.
 
För första gången sedan 2019 är det äntligen dags för en USM Final Four-helg igen. I år är det större än någonsin, med 40 lag från tio ålderskategorier på plats i Uppsala för att kämpa om SM-gulden. Här hittar du all information inför helgen.
 
12

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2, 3 vån
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: info@skanebasket.se

Se all info