Hoppa till sidans innehåll

Svenska BBF


Med en omöjligt kort förberedelse och en handfull debutanter måste förbundskapten Hugo Lopez trolla fram ett lag som kvalificera sig för EuroBasket 2022. På fredag är det upp till bevis om det svenska lagbygget kan leverera.
 
På torsdag håller Svenska Basketbollförbundet, Fotbollförbundet och Handbollförbundet ett digitalt seminarium med idrottsminister Amanda Lind om jämställd idrott.
 
Landslagsavdelningen har nu beslutat att ställa in det traditionsenliga "Södertäljelägret" för ungdomslandslagen, som genomförs varje år under mellandagarna 27-30 december.
 
Följ med under scoutingrapporterna, halvtidssnacket och på bussen. Här får ni en unik inblick i damlandslagets FIBA-bubbla i Kreta.
 
Efter FHM:s besked pausas alla förbundsserier förutom SBL herr och SBL dam till och med den 13 december.
 
Matchen mellan Södertälje BBK- BC Luleå som skulle ha spelats den 20 nov skjuts upp.
 
Hela fem spelare från SBL herr kommer att ansluta till FIBA-bubblan i Istanbul när landslaget ska ta sig an Nederländerna och Kroatien.
 
BC Luleå - KFUM Nässjö ställs in. KFUM Nässjö tilldöms segern.
 
Utifrån skärpta restriktioner i ett flertal regioner genomförs planerade fysiska utbildningstillfällen istället digitalt alternativt skjuts upp till ett senare datum. Berörda personer kontaktas via e-post, som är registrerad på basketutbildning.se.
 
Vad görs bakom kulisserna, bakom slagorden och retoriken? Vi försöker här sammanfatta det arbete som görs i bakgrunden för att vi ska bli en inkluderande idrott. På riktigt.
 

Sverige dominerade Israel

(2020-11-14 16:10)
Det var regn på Kreta, men inte bara utomhus. Det regnade även trepoängare inne i Heraklion Arena, när Sverige satte 15 treor på 27 försök.
 
Den 46-årige Fredrik Joulamo går från sin tjänst som landslagsansvarig till generalsekreterare. – Jag är både glad och stolt då jag vigt mitt liv åt vår idrott. Jag ser fram emot detta uppdrag med både glädje och en stor portion ödmjukhet.
 
Inför de kommande kvalmatcherna i november presenteras nu de nya landslagsdräkterna för både dam- och herrlandslagen. Med ett helt nytt ställ vill Svenska Basketbollförbundet lyfta sin värdegrund, visa vad Svensk Basket står för och göra avtryck.
 
Uppdaterade listor på uppskjutna matcher i SEH, BEH och BED den 11 nov 2020.
 
I ljuset av den ökade smittspridningen i landet och nya besked från FHM och RF har Svenska Basketbollförbundet i samråd med alla BDF uppdaterat sina träningsrekommendationer.
 

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BDF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: info@skanebasket.se

Se all info