Hoppa till sidans innehåll

Svenska BBF


Lidingö Basket söker nu två tjänster: En tjänst som Klubbdirektör/Sportchef, men också en tjänst som Head-coach för vårt damlag i Basketettan och samtidigt utvecklingsansvarig för klubbens tjejsida.
 
Lekfull, medryckande, pang på och magisk som den bästa av basketmatcher. Nu kommer ”Känslan”, basketambassadören Silvana Imams låt till Basket-EM som avgörs i Spanien 17–27 juni. Medverkar i låtens video gör Frida Eldebrink och Kalis Loyd.
 
Streetbasket Challenge är Svensk Baskets nya rikstäckande tävlingsverksamhet i basketens nya OS-gren 3x3, med ett 50-tal turneringar runt om i Sverige under hela sommaren.
 
Med initiativet LOKA Lockdown Heroes vill Svensk Basket och Loka Heroes sprida pepp och inspiration när det behövs som mest. Tillsammans med Amanda Zahui, utlyses nu en tävling med chans att vinna ett stipendium på 25 000 kr.
 
Basket-EM kommer närmare, och idag reser damlandslaget till Frankrike för att spela de sista träningslandskamperna innan mästerskapet. Det blir två matcher mot Frankrike (4 och 5 juni).
 

Riksidrottsmötet

(2021-06-03 13:27)
I helgen avgjordes Riksidrottsmötet. Svenska Basketbollförbundet fick bifall på de två motioner som vi skrivit tillsammans med flera andra förbund. - Otroligt roligt och viktigt, säger ordförande Susanne Jidesten.
 

Tip Off 3-5 september

(2021-06-02 14:20)
Den 3-5 september håller Svensk Basket sin försäsongskonferens Tip Off i Örebro. Eventet kommer att vara fysiskt men digitalt medverkande kommer också vara möjligt tack vare ett samarbete med Trippus, som också arrangerade Riksidrottsmötet.
 
Nu är anmälan till RM och USM öppen för alla föreningar.
 

Stor FIBA-rapport släppt

(2021-05-31 10:31)
FIBA har släppt en enorm Midterm Activity Rapport som beskriver all verksamhet som sker över hela världen. Intressant att skumma igenom för basketmänniskor.
 
Ett nytt tävlingsverktyg införs i Svensk Basket för serieanmälan, avgifter, licensiering, serieläggning och tjänster kopplade till den löpande verksamheten.
 
 
Norrköping Dolphins var överlägsna i finalserien mot Södertälje BBK. Fyra raka segrar innebär att klubben har bärgat sitt sjätte SM-guld på herrsidan. Adam Ramstedt valdes till finalseriens MVP.
 
Under slutspelet i SBL Herr delar vi ut årets utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen 2020-2021. Idag delar vi ut priset Årets MVP - som går till Viktor Gaddefors, Södertälje BBK!
 
Johannes Wohlert håller ett webbinarium om hur man kan bygga upp en strategi som förening för att få mycket mer publik.
 

Veckans quiz v 21

(2021-05-28 15:28)
Damlandslaget, historia och för dig som klarar dig dit: New York Knicks i bonusfrågorna.
 

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BDF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: info@skanebasket.se

Se all info