Hoppa till sidans innehåll

RF-SISU Skåne (Skåneidrotten)


Under våren har vi besökt olika idrottsmiljöer och anläggningar för att dela ut Skånes Idrottsledarstipendier 2022. Nu har vi publicerat listan över samtliga stipendiater på skanesidrottsledare.se
 
Föreningen engagerar ungdomssektionen för att hjälpa med bilder och inspiration. Läs mer i bloggen!
 
RF-SISU Skåne har nu också erbjudande om en workshop i hemsideverktyget Wordpress, kostnadsfritt. Den kommer att vara i Helsingborg 1/6 kl 17-21. Anmäl dig via länken längst ner senast 24/5.
 

Samtal män emellan

(2022-05-09 11:53)
En jämställd idrott är en förutsättning för framgångsrik idrottsutveckling. Idrottsrörelsen startades av män, för män och präglas fortfarande mycket av manliga normer och maktstrukturer. Se samtalen om olika jämställdhetsfrågor här.
 
Vi följer Stensäters RK som flyttar webbsida från IdrottOnline. Denna gång får vi tips hur att ta tillvara på tiden i väntan på beslut från styrelsen.
 
Ytterligare ett tillfälle för utbildning i Fysisk aktivitet på recept, FaR, erbjuds. Anmäl senast 30 maj. Läs mer om vad FaR är och om det är något er förening vill erbjuda.
 
RF-SISU Skåne bjuder in ett antal lag och träningsgrupper i Skåne på sportbion ”Jag är Zlatan”. Intresseanmäl er till en kul och kostnadsfri biokväll som efterföljs av viktiga reflektioner i laget/träningsgruppen.
 
Den 7 april arrangerade RF-SISU Skåne, i samverkan med Malmö idrottsakademi, ett digitalt panelsamtal om kvinnors förutsättningar att idrotta under och efter graviditet. Se det intressanta panelsamtalet i efterhand!
 
Under torsdagen den 7 april genomfördes distriktsmötet och årsmötet för RF-SISU Skåne, vilket är organisationens högst beslutande organ. Stämman hålls vartannat år och består av ombud för de skånska idrottsföreningarna.
 
Emma låter oss följa med i byte av hemsida i sin förening. Ca var 14 dag kommer ett nytt blogginlägg. Vi ser fram emot att följa resan. Läs och inspireras!
 

Stöd för barn på flykt

(2022-03-31 14:54)
Flyktingströmmen till Sverige ökar och idrottsrörelsen kan bidra med bra fritidsaktiviteter för barnen som kommer hit. Läs om hur din förening kan få stöd för att arrangera aktiviteter för barn på flykt.
 
 
Utbildningsradion har tagit fram ytterligare en säsong omkring Idrottens himmel och helvete. RF-SISU Skåne kommer i samband med att avsnitten visas ha en digital träff för att samtala om ämnena.
 
Mer än varannan idrottsförening är orolig för framtiden och för det tapp av medlemmar, ledare och tränare som skett under två år med coronapandemi. Idrottsföreningarna är även bekymrade för ekonomin visar en ny undersökning från RF.
 
Fredagen den 18 mars fylldes Baltiska hallen till brädden med skolpersonal från Skånes kommuner när många idrottsförbund bjöd på inspiration i rörelsesatsning.
 
12

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2, 3 vån
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: info@skanebasket.se

Se all info