Hoppa till sidans innehåll

RF-SISU Skåne (Skåneidrotten)


Från den 1 december 2021 gäller nya regler för tävlingar inomhus med fler än 100 åskådare. Anordnaren av tävlingen måste antingen kräva vaccinationsbevis av vuxna åskådare eller införa begränsningar som exempelvis avstånd mellan åskådare.
 
Tess Olofsson, elitdomare fotboll, vann Årets Funktionär 2020. Idag fick vi äran att dela ut priset till Tess personligen vilket var passande då vi idag öppnar upp för nomineringar till Skånska Idrottspriser 2021. Klicka här för nominering.
 
Sedan 2020 är Barnkonventionen lag i Sverige. Idag uppmärksammar vi det och konstaterar att det förstärker idrottsrörelsens egna värdegrunder. Det finns även stöd och hjälp att få i hur föreningen kan arbeta med Barnkonventionen som den röda tråde...
 
Puls-byn i Degeberga vann Årets Leaderprojekt 2021 i kategorin ”En del av vårt samhälle”. Satsningen har möjliggjort att hela samhället kan utöva fysisk aktivitet och fler kan idrotta hela livet. RF-SISU Skåne önskar stort grattis till priset.
 
Nu börjar slutet av året att närma sig och det är hög tid att komma igång med registrering av lärgrupper och annan verksamhet föreningen haft under året.
 
Fysisk aktivitet och idrott har visat sig ha flera positiva effekter på människors hälsa. I Skåne arbetar vi på olika sätt för att människor ska ha möjlighet till idrott hela livet och därmed också må bättre!
 
Hallidrotter och kampsporter minskade mest i antal aktiviteter under våren 2021. En förödande nedgång märks bland aktiva med funktionsnedsättning där deltagartillfällen minskade med hela 70 procent.
 
Sedan ett år tillbaka har handbollsklubben HK Malmö lagt ner ett stort och systematiskt folkbildningsarbete för att vara en trygg och säker förening.
 
Ripa Modellflygklubb har, precis som många andra modellflygklubbar, utmaningar att locka juniorer till sin verksamhet. Genom medlemsengagemang, återkommande lärgruppsträffar och med stöd från RF-SISU Skåne hoppas de lyfta ytterligare.
 
Det finns massor av material, stöd och verktyg som föreningar och förbund kan använda i folkbildande syfte för att utveckla verksamheten. Här har vi samlat flera av dessa stöd som kan hjälpa dig och föreningen.
 
RF-SISU Skåne har avsatt medel för att stimulera föreningar och SDF till en återstart av sin verksamhet under hösten 2021 i syfte att locka tillbaka aktiva, ledare och funktionärer.
 
Den här veckan är det extra fokus på främjande av psykisk hälsa runt om i Skåne genom Skåneveckan för psykisk hälsa. Vi på RF-SISU Skåne arbetar kontinuerligt med en rad satsningar för att stärka den psykiska hälsan genom idrotten.
 
Idag den 24 september var det dags för Idrottens dag i hela landet. 11 000 barn på 50 skolor i Skåne deltog för att inspireras till rörelse och träning och få prova på olika idrotter. I hela Sverige var det 80 000 barn som deltog.
 
RF-SISU Skåne bjuder under oktober in till tre föreläsningar med idrottspsykologiska rådgivaren, författaren och föreläsaren Johan Fallby. Ta chansen att lyssna på honom i Helsingborg, Malmö eller Kristianstad.
 
Unga idag är hälsointresserade, samhällsengagerade och ställer rekordhöga krav på delaktighet. Det är en generation som förväntar sig möjlighet att påverka, visar Ungdomsbarometern 2021.
 
12

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BDF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: info@skanebasket.se

Se all info