Hoppa till sidans innehåll

Seriespel - Resultatrapporteringen via SMS avstängd tills vidare

20 JAN 2012 15:37
Vi har av flera föreningar uppmärksammats på ett allvarligt problem angående resultatrapporteringen. Det finns inga spärrar för att rapportera resultat. SMS-rapporteringen är därför avstängd, men föreningens tävlingsansvarige kan istället rapportera via webben.
  • Uppdaterad: 25 JAN 2012 17:10

Problemet är att man när som helst kan SMS:a ett resultat för en match och att man även kan göra det för matcher vars resultat redan har rapporterats. Felaktiga resultat kan då uppstå dels på grund av ett av misstag använt felaktigt matchnummer, dels att någon okynnesrapporterar resultat. Vi har även upptäckt resultat för matcher som ännu inte spelats.
 
Vi måste kunna lita på de resultat som finns på webben och som används för att räkna ut serietabeller. Att kontrollera hundratals resultat varje vecka är ingen lösning, då ett resultat kan ändras efter en kontroll. Vi har därför framfört önskemål till SBBF TU om samma lösning omgående som vi hade i Förbundet Online, dvs att man endast under matchdagen kan rapportera ett resultat samt att när det är rapporterat så går det inte att ändra. SBBF har ännu inte kunnat meddela när en sådan lösning skulle kunna vara klar.
 
När det gäller serier administrerade av SkBBF kan emellertid tävlingsansvariga numera även rapportera resultat via webben i tävlingssystemet Baskethotel. TK har därför för närvarande beslutat att stänga av SMS-rapporteringen för serier administrerade av SkBBF för att kunna säkerställa korrekta resultat.

Ett förslag på en ny lösning på resultatrapporteringen kan vara att coacherna istället SMS:ar resultatet till föreningens tävlingsansvarige.

Mer info finns på webbsidan Resultatrapportering.

Skribent: Bo Olsson

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BDF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: This is a mailto link

Se all info