Hoppa till sidans innehåll

Status för omlottning av ungdomsträden (11)

03 DEC 2006 23:55
TK får många frågor om spelprogrammen vid omlottning av någon serie, då detta styr planeringen av många aktiviteter i föreningarna och för dess medlemmar. Här följer några av svaren.

Spelprogrammet för första spelhelgen är nu klart och finns på webben.
  • Skapad: 03 DEC 2006 23:55

Tävlingsansvarig
Som TK informerade om på fortbildningen samt på tävlingsmötena ber vi att man i första hand använder SkBBF:s webbplats samt frågar föreningens tävlingsansvarige. Detta för att TK ska kunna bli ännu effektivare och serva föreningarna ännu bättre. Oftast är det nämligen samma frågor från föreningsmedlemmar som återkommer till TK. I dessa frågor har de tävlingsansvariga fått utbildning i vid tävlingsmötena. Dessutom fås troligtvis svar snabbare genom att kontakta tävlingsansvarig . Kan inte tävlingsansvarig svara, kan denne alltid kontakta TK.

TK kan inte heller genomföra önskemål från olika personer i en förening. Det måste vara den ansvarige i föreningen, tävlingsansvarig, som framför dessa. Detta för att denna person måste veta vad som är på gång när det gäller tävling i sin förening, är mest kunnig i tävlingsfrågor och är den person som har ansvaret och bestämmer i föreningens tävlingsärenden.

Frågor och önskemål från övriga personer kommer därför att mejlas vidare till respektive förenings tävlingsansvarige om det går att identifiera vilken förening det gäller. Vi hoppas på förståelse för detta agerande som syftar till att påskynda behandlingen av olika ärenden och att använda TK:s resurser på det mest effektiva sättet.

Omlottning i nivåträden
En förutsättning för att kunna göra omlottningen är att alla resultat rapporteras i tid. Denna gång gick det mycket bra och alla var registrerade redan tidig söndag kväll. Omlottningen kunde därför sättas igång extra tidigt.

En omlottning i nivåträden innehåller många detaljer som ska göras samt det är flera smådelar som ska passa ihop och klaffa. Önskemålen är också många från föreningarna om rankningen och önskade speldagar. Det blir då flera alternativ som ska anpassas till varandra.

TK hade även tidigare bett föreningar med lag i Öresundsmästerskapen att lämna önskemål om speldagar för att undvika kollisioner under delsäsongen. Några föreningar hade dessutom i god tid lämnat önskemål om ny rankning. TK kunde därför redan på söndagkvällen sätta igång med omlottningen. Sent på söndagkvällen (vilket är ok enligt bestämmelserna) kom det emellertid fler önskemål om rankningar, namnändringar och nya lag. TK upptäckte dessutom några lag som borde ändra sin rankning och den ändrades efter en snabb kontakt med föreningarna. TK fick därmed börja om med rankningen.

Önskemål från föreningarna
Totalt sett är det denna gång följande önskemål från föreningarna:
  • Nya lag
  • Urdragning
  • Ny rankning
  • Namnändring
  • Speciella speldagar på grund av Öresundsmästerskapen samt andra orsaker
På måndagen fortsatte det med önskemål om nya rankningar, vilande lag, urdragningar och speldagar både från tävlingsansvariga och andra personer. Dessa önskemål är emellertid för sent inkomna, se inbjudan på webben under rubrikerna Urdragningsavgift, Vilande lag samt sidan om rankning under rubriken Definitiv rankning. Urdragningar måste naturligtvis genomföras, men det blir en urdragning med avgift istället för en kostnadsfri sådan.

Anledningen till bestämmelsen om söndag som sista dag är att omlottningen ska gå så fort som möjligt, då coacher, spelare, supportrar (föräldrar), funktionärer, domartillsättare, tävlingsansvariga, etc, naturligtvis så fort som möjligt vill kunna planera sina matcher.

Aktuell status för omlottningen
Då urdragning av lag i flickträden medför att antalet deltagande lag minskar till 24, så blir det jämnt delbart med sex (önskat antal lag i en nivå). Tidigare har det varit endast fem lag i varje grupp men nu blir det möjligt att ha sex lag, vilket medför fler matcher för lagen. Nackdelen är att det blir en nivå mindre, vilket medför att rankningen åter måste göras om. TK har dock beslutat att göra om rankningen då vi bedömer det som att fördelarna överväger.

Nedan följer aktuell status för omlottningen. Denna kommer att förändras efter hand som uppgifterna blir klara. Någon exakt tidpunkt går inte att ge, då pusslet med alla önskemål kan ta olika tid att lägga beroende på om detaljerna passar ihop eller om det blir låsningar som medför justeringar av fördelningen av arrangemangen. Dessutom kan andra akuta ärenden dyka upp som måste åtgärdas omgående.

Klart
Avsluta serier
Namnändringar
Urdragningar
Nya lag
Rankning
Lägga ut rankningen på webben
Fördela arrangemangen till nivåerna för respektive spelhelg (tar längst tid)
Spelordning för första spelhelgen till domartillsättare för snabbare tillsättning
Skapa serier nivåvis
Fördela lagen i serierna
Lotta matcherna
Lägga ut spelordningen på webben
Registrera matchtiderna för första spelhelgen
Göra spelprogram i excel-fil för första spelhelgen
Lägga ut nyhet om nytt spelprogram

Ej klart
Informera tävlingsansvariga och domartillsättare
Registrera matchtiderna för resterande spelhelger
Göra spelprogram i excel-fil för resterande spelhelger
Informera tävlingsansvariga och domartillsättare
Skribent: Bo Olsson

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BDF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: This is a mailto link

Se all info