Hoppa till sidans innehåll

Tävling - Dispens för nyregistrering av spelare

05 MAR 2010 13:52
TK har beslutat om en generell dispens för att under hela säsongen tillåta nyregistrering av spelare i serier administrerade av SkBBF.
  • Skapad: 05 MAR 2010 13:52

TK informerade förra säsongen om att SBBF gjort följande ändring av tävlingsbestämmelserna i kap 3 § 5.1:
Nyregistrering sker av samtliga spelare som under pågående säsong ej innehar basketbollicens eller senast var registrerad i annat land. Nyregistrering av spelare skall ske senast den 28 februari.
TK påpekade även att på grund av denna ändring kan det uppstå en del oönskade effekter. Till exempel innebär det att nya spelare i en förening inte kan licensieras, även ungdomsspelare.

Man kan dock ge dispens enligt SBBF:s tävlingsbestämmelser kap 3 § 12:
Begäran om dispens från gällande bestämmelser sökes hos administrerande organ.

Dispensansökan som berör Förbundsserie behandlas av SBBF:s Ledningsgrupp, vars beslut kan överklagas till SBBF: s tävlingsutskott. Dispensansökan som berör serie administrerad av annat organ, behandlas av detta organ, vars beslut kan överklagas till SBBF: s tävlingsutskott.
Dispens ska dock endast användas i undantagsfall och under en begränsad tid. Då inga föreningar uttryckt önskemål vid något tävlingsmöte eller motionerat till representanskapsmötet, har TK inte gjort någon ändring av tävlingsbestämmelserna, då man inte uppfattat det som om något behov fanns. Nu har det emellertid inkommit nyregistreringar av spelare.

För att underlätta för föreningarna och slippa en mängd dispensansökningar har TK beslutat att ge en generell dispens för nyregistrering av spelare efter den 28/2 i serier administrerade av SkBBF, det vill säga div 2 Skåne och neråt samt DM. Förening behöver alltså inte ansöka om dispens för nyregistreringar i nämnda tävlingar.

Observera dock att följande fortfarande gäller:
  • Div 2 Götaland: Nyregistrering av spelare ska ske senast 28 februari (serien administreras av Småland-Blekinge)
  • Övergång: Tillåten 1/7 - 28/2, sista dag var alltså 28 februari

Om det är någon förening som inte samtycker till dispensen ber vi dem höra av sig till TK, så att vi kan göra oss en bild av vad föreningarna har för åsikt. Frågan bör dessutom tas upp vid nästa tävlingsmöte.

Skribent: Bo Olsson

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BDF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: This is a mailto link

Se all info