Hoppa till sidans innehåll

Utbildning - Inbjudan till obligatorisk ledarfortbildning 2013

14 AUG 2013 14:22
Lördag 7 september 2013 är det dags för årets obligatoriska ledarfortbildning för tränare för att få ledarlicens som ger behörighet att coacha i Skånes Basketbollförbunds (SkBBF) serier och mästerskap. Som vanligt är fortbildningen kostnadsfri för medlemmar i en förening som tillhör SkBBF. Obligatorisk ledarfortbildning för domare som endast dömer i föreningarna kommer att äga rum en vardagskväll 9, 11, 17 och 19/9.
 • Uppdaterad: 19 AUG 2013 17:39

Seniordomarna, distriktsdomare och högre som tillsätts i matcher av SkBBF, kommer i sin tur att få en speciell inbjudan för sin fortbildning lördag 14 september, men är även välkomna att kostnadsfritt delta lördagen den 7/9 om man är medlem i Domarklubben.

För de som inte kan närvara kommer det att anordnas några extra tillfällen för fortbildning med lokala föreläsare. Tid och plats kommer senare.

Obligatorisk ledarfortbildning för domare som endast dömer i föreningarna och inte tillsätts i matcher av SkBBF, kommer att äga rum en vardagskväll 9, 11, 17 och 19/9 på några olika platser. Mer info kommer senare.

Föreläsare vid ledarfortbildningen
Vid ledarfortbildningen, som är en floor clinic, kommer följande intressanta föreläsare att framträda:

 • Nemanja Jovanovic. Individuell träning för förpubertala, pubertala och efterpubertala åldrar (OBS! Clinic är på engelska.)
  Nemanja kommer från Serbien och har Masters Degree i Basketboll vid Idrottsuniversitetet i Belgrad. Har arbetat de senaste åtta åren som professionell basketcoach i Serbien, Spanien och Danmark, både på senior- och ungdomsnivå herrar och damer. Inför denna säsong tränar han Hörsholms damer i Danska högsta ligan. Nemanja kommer att prata om individuell träning från barn till vuxen nivå.

 • Mikael Ekdahl. Den moderna synen på styrketräning från barn till vuxen ålder
  Mikael är en av landets bäst utbildade barn och ungdomstränare inom fysiologi området. Han kommer från Elithandbollen och har varit fystränare både i LUGI och H43 Lund. Är Svenska Handbollsförbundets mest anlita fysträningsutbildare samt Skåneidrottens utbildare i ämnet. Mikael kommer att prata om träningsplanering, belastning och testning och ta död på många av våra myter inom området.

 • Skånebasket informerar om distriktslag, tävling, utbildning, med mera
   

Praktiska detaljer
Följande praktiska detaljer gäller för fortbildningen:

 • Tidpunkt: Lördag 7 september kl 09.00 till 15.30
 • Plats: Pilängshallen, Lomma
 • Förtäring: Lunch och fika. Om speciell typ av kost önskas ska detta anges i anmälan.
 • Pris: Kostnadsfri för medlemmar i en förening som tillhör SkBBF!

 • Anmälan: Senast måndag 2 september kl 12.00. Anmälan ska göras av föreningens utbildningsansvarige på SkBBF:s webbsida, till vilken utbildningsansvarig kommer att få en länk.  Anmälan är bindande.
 • Efteranmälan: Mottages i mån av plats och lunch kan inte garanteras. Kostnad 100 kr. Efteranmälan ska göras av föreningens utbildningsansvarige via telefon och webben.
 • Återbud: Om anmäld inte deltar vid fortbildningen eller lämnar återbud mindre än 24 timmar innan fortbildningen börjar, då kommer personen eller dennes förening att krävas på 200 kr i avgift. Återbud ska mejlas till utbildning(at)skanebasket.se.
 • Registrering: Görs innan fortbildningen. Kom därför i god tid för att inte missa början av fortbildningen!

 • Kommunikationer: Buss 132 från Malmö till Pilgatan, Lomma, fem minuters promenad. Buss 139 från Lund till Poppelgatan, Lomma, fem minuters promenad.
 • Information: Bo Olsson, utbildning(at)skanebasket.se, 0736-37 15 89

Hjärtligt välkomna!

Skribent: Bo Olsson

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2, 3 vån
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: This is a mailto link

Se all info