Hoppa till sidans innehåll

Utbildning - Planerade kurser för säsongen 2013/14, uppdaterad

11 SEP 2013 09:05
Nu har vi kommit en bit in i förberedelserna för nästa säsong och redan har
några kurser och fortbildningar ägt rum. Men fortfarande återstår knappt en
hel intensiv månad fylld av utbildningar inför den kommande säsongen. SkBBF arrangerar ett digert utbud av olika kurser som föreningar, tränare, domare och funktionärer redan nu bör planera in.
 • Skapad: 11 SEP 2013 09:05

Planerade kurser
För att underlätta föreningens planering finns en uppdaterad sammanställning över samtliga planerade kurser i den nya kalendern. Utbildningsmodulen i IdrottOnline är nu installerad och det finns en ny webbsida där det efterhand kommer att fyllas på med aktuella kurser samt inbjudningar och anmälningsformulär för respektive kurs.

Egen kurs hos föreningen
Tänk även på att föreningen har möjlighet att vid en annan tidpunkt arrangera en egen kurs, om man själv eller tillsammans med andra föreningar anmäler minst det för utbildningen gällande minimiantalet deltagare, se webbsidan Kursarrangemang. Här måste föreningen vara ute i god tid, då kursen ska vara överenskommen med SkBBF en månad före kursstart.

Innan seriestart, uppdaterad
Speciellt innan seriestarten är det intensivt med kurser och nedan finns uppdaterad information. Tänk på att fortbildningarna för tränare och föreningsdomare nu åter är obligatoriska. Här följer en sammanställning:

 • Förbundsfunktionär 2/10 och 14/10, två kurskvällar
  Riktar sig till föreningar med lag i förbundsserierna (Basketligan, Basketettan, USM, RM och div 2 Götaland), då det är ett utbildningskrav för en eller flera av de funktionärer som sitter i matchsekretariatet.

  Observera att detta är det enda planerade utbildningstillfället.

 • Distriktsfunktionär 30/9 och 7/10, två kurskvällar
  Riktar sig till föreningar med lag i divisionsserierna i SkBBF, då det är ett utbildningskrav för en eller flera av de funktionärer som sitter i matchsekretariatet.

 • Matchstatistikförare 25 och/eller 26/9 beroende på antalet deltagare, en av kurskvällarna
  Riktar sig till föreningar med lag i förbundsserierna Basketligan och Basketettan där det är obligatoriskt med matchstatistik.

  Observera att detta är de enda planerade utbildningstillfällena.

 • Obligatorisk fortbildning för tränare och föreningsdomare en av två kväller, 17 eller 19/9
  Riktar sig till tränare för lag i distriktsserierna respektive domare som endast dömer matcher som tillsätts av en förening.

  Tränardelen
  17/9 i Höganäs: Nemanja Jovanovic. Individuell träning för förpubertala, pubertala och efterpubertala åldrar (OBS! Clinic är på engelska.)
  Nemanja kommer från Serbien och har Masters Degree i Basketboll vid Idrottsuniversitetet i Belgrad. Har arbetat de senaste åtta åren som professionell basketcoach i Serbien, Spanien och Danmark, både på senior- och ungdomsnivå herrar och damer. Inför denna säsong tränar han Hörsholms damer i Danska högsta ligan. Nemanja kommer att prata om individuell träning från barn till vuxen nivå.

  19/9 hos Eos: Christer Karlsson. Individuell träning för förpubertala, pubertala och efterpubertala åldrar
  Christer är utbildare för SBBF och SkBBF på de högsta utbildningarna och har även coachat på alla nivåer upp till damligan. Christer kommer att prata om individuell träning från barn till vuxen nivå.

  Domardelen
  Patrick Billqvist respektive Bo Olsson. Regeländringar, spelregler, uppträdande vid match och domarteknik i praktiken samt tävlingsadministration.
  Patrick och Bosse är utbildare för SkBBF och har även varit elitdomare. 

  SkBBF
  Info om tävling, utbildning, distriktslag, etc.

 • Obligatorisk fortbildning för seniordomare 14/9, heldag
  Riktar sig till domare som dömer matcher som tillsätts av SkBBF

Hjärtligt välkomna på kurs!

Skribent: Bo Olsson

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BDF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: This is a mailto link

Se all info