Hoppa till sidans innehåll

BoXScore klar för 2018-19: Skåne Basket växer med 10%

03 JUN 2019 17:01
I Skåne Baskets BoXScore presenteras statistik över antalet licensierade spelare och ledare, uppdelat för varje förening, åldersgrupp och kön. Rapporten visar glädjande att distriktet under säsongen har vuxit med 10% till 3024 individer.
  • Uppdaterad: 03 JUN 2019 17:01

Bäst procentuellt resultat har Höganäs, Lugi och Kristianstad som växer till 58, 65 resp 85 individer. Den största tillväxten kommer annars från de stora föreningarna Äli, Mini Malbas, Lobas, Malbas och Eos som alla visar upp goda resultat.

Utöver föreningarnas antal spelare i resp kategori tar rapporten alltså upp procentuella förändringar sedan föregående säsong, samt presenterar två nya nyckeltal som tillsammans avgör föreningens utveckling:

- Stickiness Factor: Andelen spelare som föreningen lyckats behålla sedan föregående säsong

- Recruitment Factor: Andelen nya spelare i förhållande till antalet spelare föregående säsong

Vidare presenteras antalet spelare som föreningen rekryterat från resp tappat till andra föreningar i distriktet, samt historisk utveckling per kön och åldersgrupp för varje år sedan säsongen 2013/2014 vilket var första säsongen då spelarlicensieringen var ordentligt implementerad.

En intressant analys är att rapporten för Skåne Baskets och den här säsongens del slår hål på myten att spelare övervägande slutar i en klump under högstadieåren. Det som i stället sker är att nyrekryteringen dippar kraftigt från 13 år och uppåt.

All data som presenteras är hämtad från IdrottOnline och bygger på föreningarnas egen licensiering av spelare och ledare. Givetvis kan en del av det goda resultatet förklaras med en ökad licensiering, men även detta dvs att klubbarna arbetar mer professionellt med administrativa rutiner är ett gott resultat.

Länk till BoXScore Skåne Basket 2018-19.

Skribent: Axel Wallin
Epost: This is a mailto link

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BDF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: This is a mailto link

Se all info