Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan till Tävlingsmöte

06 MAR 2018 08:45
För diskussion och planering av kommande säsongs olika spelformer samt tävlingsbestämmelser gällande obokade och ej spelade matcher, inbjuder Tävlingskommittén (TK) alla tävlingsansvariga i föreningarna till ett tävlingsmöte onsdag 4 april.
 • Skapad: 06 MAR 2018 08:45

Tävlingsmötet äger rum enligt följande:

 • Tidpunkt: Onsdag 4 april kl 18.00 till cirka 21.00
 • Plats: Malmö Arena, Hyllie stationstorg 2, Malmö. Webbsida om att hitta till kansliet.
 • Förtäring: Smörgåsar
 • Anmälan: Till TK, tavling(at)skanebasket.se, senast måndag 2 april om ni vill ha förtäring. (at)=@

Spelformer
Basketmatcher i vårt distrikt genomförs i ett flertal olika spelformer. Bland annat:

 • Divisionsserier för seniorer
 • Motionsserier
 • Nivåträd för ungdomar
 • 3x3 (3 mot 3 på en korg)

Sedan finns det även Easy Basket för barn, vilket inte är tänkt att tas upp vid detta tävlingsmöte.

I distriktet har det testats ett antal olika spelformer. Senaste säsongen infördes ett nytt träd, U17, samt det blev tillåtet att använda överåriga spelare, ända upp till U23, i vissa nivåträd. För en utvärdering av nuvarande spelformer och för att diskutera eventuella andra spelformer, bjuder därför TK in tävlingsansvariga i föreningarna till ett tävlingsmöte. Även övriga tävlingsintresserade i föreningarna är välkomna.

TK önskar att de föreningar som har några idéer och förslag på spelformer skickar in dessa till TK. Skicka även in synpunkter på nuvarande spelformer. Från samtliga föreningar önskar TK även att få en preliminär anmälan av lag och var de önskar spela kommande säsong. Meddela även om föreningen inte tänker anmäla några lag.

Dessa uppgifter ska vara TK tillhanda senast onsdag 21 mars. Inkomna uppgifter mejlar vi sedan ut för diskussion hemma hos föreningarna, så att man kommer förberedd till tävlingsmötet. Det kan även vara bra om föreningar bollar idéer mellan sig innan mötet.

På tävlingsmötet utvärderar vi sedan nuvarande spelformer och diskuterar eventuella förändringar och andra spelformer. Resultatet från tävlingsmötet kommer TK sedan att använda sig av i inbjudan till kommande säsongs spel.

Obokade och ej spelade matcher
När det gäller bokning och flyttning av matcher har distriktet väldigt liberala tävlingsbestämmelser, kanske de liberalaste i basketsverige. Detta ställer stora krav på att föreningarna följer dessa enkla tävlingsbestämmelser. De senaste säsongerna har dock antalet obokade och ej spelade matcher ökat oroväckande. TK önskar därför att utvärdera dessa tävlingsbestämmelser. Skicka därför in synpunkter och förslag tillsammans med uppgifterna om spelformerna enligt ovan.

På tävlingsmötet utvärderar vi sedan nuvarande ovannämnda tävlingsbestämmelser och diskuterar eventuella förändringar. Resultatet från dessa diskussioner kommer TK sedan att använda sig av när man ska uppdatera tävlingsbestämmelserna.

Preliminär tidsplan

 • 21/3 Förslag och synpunkter på spelformer, preliminär anmälan av lag
 • 21/3 Synpunkter på tävlingsbestämmelser gällande obokade och ej spelade matcher
 • 4/4 Tävlingsmöte för planering och diskussion
 • 20/4 cirka, Inbjudan seriespel till föreningar
 • 13/5 Serieanmälan till TK
 • 20/5 Tävlingsmöte med serieindelning inför kommande säsong

Genom att komma med förslag och medverka på tävlingsmötet har varje förening möjlighet att tillsammans med övriga föreningar och TK att utveckla skånsk basket!

Hjärtligt välkomna!

Skribent: Bo Olsson
Epost: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BDF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: This is a mailto link

Se all info