Hoppa till sidans innehåll

Information från TK gällande Covid-19

26 OKT 2020 22:11
Med anledning av de osäkra tider vi lever i skriver Skånebaskets tävlingskommitté en påminnelse om de riktlinjer som alla uppmanas att följa.
  • Skapad: 26 OKT 2020 22:11

Vi har full förståelse för att många är oroliga och undrar vad som händer. Skånes BDF har ingen annan hållning än den som kommuniceras från RF och SBBF. Där understryker man idrottens betydelse för folkhälsan, och inte minst för ungdomars välmående.

RF och SBBF bedömer i dagsläget inte att matcher eller träningar behöver ställas in, men betonar vikten av att följa riktlinjer såsom:

Rekommendationer från Folkhälsomyndigheten specifikt till idrottsrörelsen vid arrangemang av tävlingar och matcher:

  • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under en idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
  • Uppmana till att om möjligt byta om hemma före och efter aktiviteter
  • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
  • Ha en god kapacitet för tillfredsställande handhygien, antingen handtvätt med tvål och rinnande vatten eller om det inte går – tillgång till handsprit. Det är särskilt viktigt i toalettområden och på matställen.
  • Information om allmänna hygienråd (exempelvis affischer)
  • SBBF har tagit fram protokoll att följa för matcher och mindre sammandrag. Dessa, och andra uppdateringar i frågan hittar man på https://www.basket.se/Coronaviruset/

Det är viktigt att betona för alla deltagare vikten av att vara symptomfri när man deltar i aktiviteter och att de regler som nu finns för hemmakarantän följs. Detta innebär att medlemmar av ett hushåll med en konstaterad Covid-19 smittad INTE ska komma till match eller träning på 7+7 dagar.

Ett stort ansvar ligger på individen, det gäller inom idrotten precis som inom andra delar av samhället. Situationen kan givetvis komma att ändras om riktlinjerna från FHM, Region Skåne eller SBBF ändras.

Håll avstånd, tvätta händerna, spela friska!

Bästa hälsningar,
Skånes BDF
genom
Anna Holmberg
tf Tävlingschef

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BDF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: This is a mailto link

Se all info