Hoppa till sidans innehåll

Skånebasket ställer in seriespelet för våren 2021

09 APR 2021 15:22
På grund av gällande restriktioner som inte tillåter matchspel har tyvärr Skånebaskets styrelse tvingats besluta om att ställa in seriespelet för våren 2021.
  • Uppdaterad: 09 APR 2021 15:22

Skånebasket har försökt att vänta med beslutet in i det sista för att om möjligt kunna genomföra seriespel i någon form, men på grund av förlängda restriktioner som inte tillåter matchspel till åtminstone 3 maj, och att osäkerheten är stor även efter detta datum om det kommer att gälla några restriktioner, så har tyvärr Skånebaskets styrelse tvingats besluta om att ställa in seriespelet för våren 2021.

3x3
Redan nu är planeringen i Skånebasket i full gång när det gäller 3x3. Mer information finns i nyheten Skånebasket letar 3x3-arrangörer till sommaren.

SBBF:s generalsekreterare Fredrik Joulamo har också tidigare kommit med följande uppmaning: "Nu vänds istället blickarna mot en 3x3-säsong som blir oerhört viktig. Alla svenska basketföreningar uppmanas därför att lägga stort fokus på 3x3 under den kommande våren och sommaren. Vi har många ungdomar som är extremt spelsugna, nu är det tid att ge dem möjligheter att spela utomhus så fort det är tillåtet. Vi har ett stort projekt på gång med Svenska Spel där vi ska rusta utomhusplaner och sätta upp nät, vi vill vara med och skapa fler 3x3-tourer över hela landet".

Seriespelet kommande säsong 2021/22
Seriespelet 2021/22 kommer att planeras som en normal säsong, då vi förhoppningsvis får möjlighet att spela inomhus igen. Under april månad kommer på vanligt vis en inbjudan till seriespel att sändas ut till föreningarna och läggas ut på hemsidan. Här kommer även att finnas information om vad som gäller för upp- respektive nedflyttning i distriktsserierna.

Skribent: Bo Olsson
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BDF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: This is a mailto link

Se all info