Hoppa till sidans innehåll

Kickoff 2021 — Stor glädje efter första fysiska mötet på 18 månader

21 AUG 2021 13:03
Inför säsonge 2021/2022 finns förhoppningar om att den ska kunna likna den basketverksamhet vi är vana vid och Skånebasket kastade loss med en fullmatad upptakt på fredagskvällen i Malmö.
  • Skapad: 21 AUG 2021 13:03

Inte sedan mars 2020, när pandemin bröt ut i Sverige, har distriktet haft ett stormöte med fysisk träff. På fredagskvällen träffades 30 deltagare från hela distriktet i Hästhagens Sporthall i Malmö (med ytterligare åtta som var med på videolänk) för att peppas och inspireras. 

Efter en kort information från Skånebasket tog Ebba Requin, ledamot i SBBF och nytillträdd sportchef i Fryshuset Basket, golvet. Hon berättade om sin resa med #utfoulad och planterade frö för vad vi alla bör tänka på när vi interagerar med varandra, vare sig vi är ledare, spelare eller administratörer. 

Ebba följdes av elitdomare Michal Poniatowski, som drog undan kulisserna och förklarade hur domarna tänker i heta situationer, vilket ledde till livliga diskussioner. 

Kickoffen avslutades med Irene Otamiri när hon pratade om sin resa till FIBA European Women's Basketball Summit. Där öppnades en helt ny värld för henne med resurser och möjlighet, en värld som är tillgänglig för fler så länge de är nyfikna och påpassliga. 

Skånebaskets ordförande, Peter Larsson, summerar träffen:

– Jag vill skicka ett stort tack till våra föreläsare Ebba Requin, Ira Otamiri och Michal Poniatowski, som gjorde vår kickoff spännande, utmanande och informativ. Superskoj att vi lyckades med både analogt och digitalt förfarande. Nu hjälps vi åt för att få en bra start på säsongen 21/21! 

Skribent: Johannes Grufstedt
E-post: This is a mailto link

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BDF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: This is a mailto link

Se all info