Hoppa till sidans innehåll

Seniorserieindelning och nivåträdsrankning för höstsäsongen 2021/22

02 JUN 2021 17:26
För höstsäsongen 2021/22 är serieindelningen i seniorserierna respektive rankningen i nivåträden klar. I de flesta kategorierna är det rekordmånga anmälda lag!
  • Uppdaterad: 02 JUN 2021 17:26

På sedvanigt vis genomförde Tävlingskommittén ett tävlingsmöte för föreningarna inför kommande säsong. Som vanligt var det välbesökt med deltagande från i stort sett samtliga föreningar. En av punkterna på mötet var serieindelning av lagen i seniorserierna respektive rankning av lagen i nivåträden. Detta görs tillsammans av föreningarnas tävlingsansvariga. Det var rekordmånga lag anmälda så föreningarna hade ett tufft jobb att hitta en optimal lösning på rankningen för att få så jämna och utvecklande matcher som möjligt.

Arbetet präglades av en kompromissvilja för att verkligen hitta bästa möjliga lösningar samt av en positiv atmosfär där man diskuterade intensivt och höll på långt in på nattkröken. Det slutliga resultatet finns på följande webbsidor:

Väldigt positivt är att det är rekordmånga lag anmälda i de flesta kategorierna, totalt hela 126 lag! I seniorserierna kommer det att spelas för herrarna i både div 2 och div 3, men tyvärr blir det ingen serie för damerna. Dock kommer Malbas istället att göra comeback i förbundsserien Basketettan damer. Bland ungdomslagen är det en stor ökning av lagen speciellt bland de yngre pojklagen.

Skribent: Bo Olsson
Epost: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BDF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: This is a mailto link

Se all info