Hoppa till sidans innehåll

Skånebasket bjuder in till Kickoff 2021

06 AUG 2021 10:19
Den 20 augusti studsar vi igång säsongen 2021/2022. Det gör vi genom att bjuda in medlemmar i Skånebasket till en kickoff på Hästhagens Sporthall i Malmö (men även digitalt för den som vill).
  • Uppdaterad: 06 AUG 2021 10:19

Äntligen kan vi snart dra igång vår vanliga verksamhet igen. För att få en kanonstart på säsongen vill vi träffa alla er, få inspiration och utbyte. Skånebasket har samlat ihop ett fullmatat program där där vi hoppas att det ska finnas något intressant för dig, vare sig du är ledare, spelare eller styrelseledamot.

Kickoffen kommer vara indelad i två block, där det första är en föreläsning om värdegrund med efterföljande diskussion och den andra delen en praktisk clinic med handgripliga tips och idéer för er att använda.

Vem får vara med?

Vi vill nå ut till så många som möjligt, och samtidigt helst en god spridning bland föreningens funktioner. Skicka gärna inbjudan vidare till en engagerad ungdomstränare, någon som är flitig i sekretariatet, eller kanske en ny styrelseledamot. Vi har alla olika infallsvinklar till basketen, men för att vi ska kunna sträva mot samma mål behöver vi dela en gemensam vision.

Deltagande är gratis, vare sig du är med på plats eller digitalt. Skånebasket bjuder på mat för alla som närvarar fysiskt.

Program

Föreläsning om värdegrund med Ebba Requin

Få ämnen har varit så aktuella som värderingar och värdegrund inom idrottsvärlden de senaste åren. Som föreläsare välkomnar vi Ebba Requin, som sitter i SBBF:s Förbundsstyrelse. För drygt tre år sedan startade hon rörelsen #utfoulad tillsammans med vännerna Azuka Nnamaka och Kadidja Andersson, som gav basketsverige en rejäl funderare. Mycket har hänt sedan dess, men vi har fortfarande ett stort arbete framför oss.

Ebba Requin ger inspiration till vad du och din förening kan göra för att ditt lag och din förening blir en plats där alla känner sig välkomna.

Clinic med Irene “Ira” Otamiri

Sedan förra säsongen är Ira Otamiri assisterande tränare i Eos damlag och även tränare i ungdomslandslagen. Denna sommaren fick hon åka på FIBA Women´s Basketball Summit, en veckolång träff där representanter från FIBA:s nationsförbund träffas för utbyte och fortbildning inom träning. På Kickoffen berättar Ira om resan, vad hon lärt sig och hur vi kan jobba bättre här hemma i Skåne.

Clinic med Michal Poniatowski

Om du någon gång har varit inblandad i en match i vårt distrikt, då är sannolikheten stor att du har stött på Michal Poniatowski. Han är, sin relativt unga ålder till trots, en av distriktets mest erfarna domare som numera arbetar på högsta svenska nivå.

Lyssna när Michal tar in er bakom kulisserna och berättar om förhållandet mellan domaren och tränare, spelare och funktionärer. Han kommer även gå genom den stundande säsongens nya regler och tolkningar.

Praktisk info

Datum: 20 augusti
Plats: Hästhagens Sporthall, Carl Gustafs väg 2, Malmö (eller digitalt via Microsoft Teams)
Anmälan: Deltagande är gratis och Skånebasket bjuder på mat. Vi behöver din anmälan senast den 18 augusti.

Schema
Kl. 17:30-17:45 - Skånebasket hälsar välkomna
Kl. 17:45-19:15 - Värderingsfrågor med Ebba Requin
Kl. 19:15-20:00 - Mat
Kl. 20:00-21:50 - Clinic med Irene Otamiri och Michal Poniatowski + Fika
Kl. 21:50-22:00 - Sammanfattning och avslut

Gör din anmälan redan nu! Anmälningsformulär hittar du här: https://forms.gle/nWjeEUpJLhkzKFZj7

Skribent: Johannes Grufstedt
E-post: This is a mailto link

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BDF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: This is a mailto link

Se all info