Hoppa till sidans innehåll

Hemmaplan


Hemmaplan är en satsning för att få fler barn i rörelse. Med basketbollen som redskap arbetar vi för att sänka tröskeln för barn att kliva in i föreningslivet.

Hemmaplan bedrivs i samarbete med skolor, basketbollföreningar och företag runt om i Skåne där vi möter barnen i deras egen miljö, ute på skolorna. Satsningen är ett pilotprojekt initierad av Skånska Basketbollförbundet och har stöd från Svenska Basketbollförbundet, Skåne Idrotten och Internationella Basketbollförbundet.

​Hemmaplan är uppbyggt efter en dansk förlaga som under åren de varit verksamma visat fantastiska resultat. BørneBasketFonden har genom roliga, dynamiska och inkluderande basketaktiviteter utfört över 40 000 rörelsetimmar (varje gång 1 barn deltar i 1 aktivitet) på skolor runt om i Köpenhamnsområdet. Genom sitt täta samarbete med lokala basketföreningar har de gjort det lättare för barn att bli medlemmar. I de områden de verkar har medlemsantalet i klubbarna höjts med så mycket som 30%. Utöver aktiviteter ute på skolorna anordnar BørneBasketFonden Barnbasketcamps samt hjälper till att starta upp basketklubbar för barn i områden där det tidigare saknats.

Läs mer om Hemmaplan här.

Uppdaterad: 06 AUG 2019 16:47 Skribent: Johannes Grufstedt
E-post: This is a mailto link

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2, 3 vån
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: This is a mailto link

Se all info