Hoppa till sidans innehåll

Distriktslag U16


Skånelag U16

 

Coacher 09/10

FU16

Jörgen Lillieholm, Malbas (headcoach)
Jörgen påbörjar sin andra säsong som Skånelagscoach. Han har spelat i Helsingborg Basket i division 1 och Ligan, i Höganäs och Srbija i division 1. Han har tränat olika lag sedan han var 12 år, mest tjej lag samt arbetat ett antal år som tränare på olika läger både i Sverige och utomlands. Jörgen är steg 3 utbildad Tränare, steg 2 utbildad Domare och utbildad massör. På det privata planet utbildar han sig till Lärare i Idrott och Hälsa, Historia och Media
Joakim Fredriksson, Äli Basket (ass.coach)
Joakim gör sitt första år som Skånelagscoach. Joakim är steg 3 utbildad Tränare och har varit tränare sedan 1995 i Äli Basket, med erfarenheter från både Damlag, Herrlag samt flera ungdomslag.


PU16

 Henrik Magnusson, Polhemskolans Basketlinje, Lund (headcoach)
Henrik gör sitt 3:e år som Skånelagscoach. Henrik är utbildad Förbundstränare -99, Lärarutbildning -02, Idrottspsykologi 20p -95. Henrik har en gedigen coachbakgrund; Eos Dam div2 89/99, Eos dam div 1 99/00, Eos Herrar utveckling 00-03, Eos H div 2 06/07, Polhemskolans basketgymnasium 99-. Men det är svårt att förringa hans 10 säsonger i IK Eos Div 1.
Shouan Ardalan, Malbas (ass.coach)
Shouan gör sin 4:e Skånelagssäsong (dock inte i följd). Han har spelat basket i 12 år och coachat sen 7 år tillbaks därav bla jobbat som ass. tränare på Malmö Basketgymnasium 2004, och hjälptränare i Malbas Herrlag 2007. Shouan är utbildad Steg 2 tränare och domare.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Övergripande mål med distriktslagsverksamheten

Genom ett genomarbetat och genomtänkt koncept ge spelare extra motivation att satsa på basketboll som spelare genom att i lagform se till att de känner sig speciella. I andra hand försöka skapa en kultur där det ses som en ära att bli uttagen i distriktslagen för att genom denna höja motivationen och ambitionsnivån i distriktet bland de ungdomsspelare som finns i övrigt.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Mål med distriktslaget U16

Distriktslaget för U16 (åk 9) skall representera Skånes Basketboll förbund i NFC (eller motsvarande turnering) under senvåren det år de är U16. Abstrakta mål med verksamheten är att förbereda spelarna mentalt för vad som krävs för att bli elitspelare i så hög grad som möjligt för att motivera dem till bättre och effektivare träning samt generell inställning. Förlängningen av detta innebär att deras chanser att komma in i landslagstrappan höjs samt att vi förhoppningsvis "höjer" nivån generellt ute i distriktet.

Strategi, distriktslaget U16

Uttagningarna för U16 lagen (pojkar/flickor) sker enligt följande modell:
- Vi arrangerar 1 uttagningstillfälle under hösten det år spelarna är aktuella för U16 laget. Kontakta respektive coach om spelaren av legitima skäl inte kan närvara.
- Till uttagningsomgången bjuds fritt antal spelare in från förbundets aktiva föreningar. Även coacher & föräldrar till dessa spelare är därmed inbjudna.
- Coachteamet (headcoach samt assisterande coach) skall vid detta tillfälle se till att samla in all nödvändig information från spelarna samt informera tydligt till deltagarna om vad som gäller för det innevarande året.
- Efter denna uttagning och varje följande skall coacherna snarast (inom en 2 veckorsperiod) meddela de spelare som tas ut samt vad som gäller vidare för dessa (samt meddela de som inte kommer vidare).
- Därefter anordnar coachteamet 5-7 samlingar som leder fram till medverkan/representation av Skåne i Nordic Federation Cup.

Urvalskriterier U16

Coachteamet skall ta ut ett lag som skall representera Skåne i NFC (el. motsvarande turnering). Då spelarna är såpass unga är det, i princip, omöjligt att kunna förutse hur de kommer att bli som vuxna spelare. Fysik får, därför inte, få för stor del i urvalet. Coachteamet utgår från dagsläget, och även de som är med/varit reserver i landslaget är välkomna att ingå i truppen. Det rekommenderas dock att leta efter, samt påpeka att man letar efter spelare med ledaregenskaper, vinnarskalle, pondus och initiativförmåga.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Kostnad

Skåne BBF tar en avgift på 65 kr/spelare för varje Skånelagssamling spelaren medverkar på. En samlad faktura kommer att skickas till respektive förening efter säsongens slut (maj/juni). Det är upp till varje enskild förening och spelare att komma överens om kostnaden.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:33

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BDF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: This is a mailto link

Se all info