Hoppa till sidans innehåll

Distriktslag U18


Skånelag U18

Coacher 09/10

 
FU18

Niclas Andersson, Helsingborg Basket (headcoach)
Niclas är utbildad steg 3 Tränare och har coachat i drygt 25 år, mestadels åldern 14 år och upp till seniorer. Niclas började sin coachbana i Växjö 1982-1998 och fortsatte sedan till Helsingborg 2001. Där är han nu till största delen delaktig i att bygga upp Helsingborg Basket igen från grunden.

Linn Andreasson, Lugi basket (ass.coach)
Linn gör sin första Skånelagssäsong. Hon har spelat klubbasket i 18 år, höjdpunkter är Lundaspelsfinaler, och en USM södra final. Linn bodde 1,5 år i Liberia där hon startade/coachade ett basketlag för unga talangfulla tjejer. Linn har varit assisterande coach i Lugi i många år, och ansvarat för sommarträningarna. Coachar nu P97 i Lugi. Är för övrigt fortfarande aktiv spelare, domare och är klubbens ordförande.

PU18
Jörgen Sellin, Äli (headcoach)
Jörgen är utbildad Steg 4 Tränare och har långt förflutet inom Skånsk basket. Han har coachat skånska elitlag i Eos, Helsingborg. Tränar för nuvarande Äli F96.

Ramón Vique, Malbas (ass.coach)
Ramón har lång erfarenhet som coach, domare både i sin förening och i projektet Hela Malmö där han förra året blev utnämd till Årets instruktör. Han har spelat basket sedan barnsben, gått basketgymnasiet och som coach har han Grundkurs i bagaget, men också steg 1 och 2 Domare. Just nu är han specialtränare för ett antal ungdomslag men har genom åren även varit huvudtränare för barn i olika åldrar inom Malbas
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Övergripande mål med distriktslagsverksamheten

Genom ett genomarbetat och genomtänkt koncept ge spelare extra motivation att satsa på basketboll som spelare genom att i lagform se till att de känner sig speciella. I andra hand försöka skapa en kultur där det ses som en ära att bli uttagen i distriktslagen för att genom denna höja motivationen och ambitionsnivån i distriktet bland de ungdomsspelare som finns i övrigt.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Mål med distriktslaget U18

Distriktslaget för U18 har som mål att i första hand ta hand om de spelare som precis hamnat utanför landslagstrappan samt de spelare som anses ha sådan talang att de kan anses ha möjlighet att komma in i den senare.

Strategi, distriktslaget U18

Uttagningarna för U18 lagen (pojkar/flickor) sker enligt följande modell:

- Vi arrangerar 1 uttagning under hösten det år spelarna är aktuella för U18 laget.
- Till uttagningsomgången bjuds fritt antal spelare in från förbundets aktiva föreningar. Även coacher & föräldrar till dessa spelare är därmed inbjudna.
- Coachteamet (headcoach samt assistantcoach) skall vid detta tillfälle se till att samla/komplettera in all nödvändig information (se bilaga) från spelarna samt informera tydligt till deltagarna om vad som gäller för det innevarande året.
- Efter denna omgång och varje följande skall coacherna snarast (inom en 2 veckorsperiod) meddela de spelare som tas ut samt vad som gäller vidare för dessa (samt meddela de som inte kommer vidare).
- Därefter anordnar coachteamet 5-7 samlingar som leder fram till medverkan/representation av Skåne i Nordic Federation Cup.

Urvalskriterier U18

Första prioritet är att ta hand om de som anses vara de största talangerna i distriktet bland U16, U17 och U18 spelarna (även de som är med/varit reserver i landslaget). Speciell hänsyn åt de spelare som redan tidigare kommit med i regionslaget. Spelare som utvecklats eller börjat spela basket sent skall även ges möjlighet att visa upp sig i dessa sammanhang. Vi rekommenderar att man har 16 spelare i truppen. 12 spelare får representera Skåne i Nordic Federation Cup.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Kostnad

Skåne BBF tar en avgift på 65 kr/spelare för varje Skånelagssamling spelaren medverkar på. En samlad faktura kommer att skickas till respektive förening efter säsongens slut (maj/juni). Det är upp till varje enskild förening och spelare att komma överens om kostnaden.
Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:33

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BDF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: This is a mailto link

Se all info