Hoppa till sidans innehåll

Elitutveckling


Elitutvecklingsverksamhet

Det blir ett upphåll med denna verksamheten denna säsongen med anledning av att den aktuella ålderskategorin är involverade i Talangutvecklingsprojekt i samarbete med Team Skåne, och Skåneidrotten.

Vision


Vår vision är att EU-verksamheten ska vara en utbildnings för våra Skånska talanger samt våra tränare/ledare. Vi vill, genom EU-verksamheten, höja nivån på spelare, ledare och därmed skånsk basket som helhet.
Vi vill att EU-verksamheten ska vara enormt flexibel och utgå från de behov som finns just nu bland våra skånska basketspelare. Exempel på EU-verksamhet kan vara en hel helg, en dag eller bara ett träningstillfälle med en erfaren, välmeriterad coach. Vi ser gärna att EU-tillfällena har olika teman som exempelvis; en fokusering på fysträning - att träna rätt, defense - olika system, anfall/attack, ett "big mans camp" kanske, eller ett pointguards camp osv osv… Vi planerar att ta in föreläsare som pratar om mentalträning, att tänka positivt, hur jag ökar mitt självförtroende etc eller föredrag om vikten av att äta rätt osv

Mål

Målet med Elitutvecklingsverksamheten (EU) är att utveckla individen som helhet och därigenom till att bli bättre basketspelare. Vi tror att vi till större utsträckning kommer att göra detta i en miljö där varje sammandrag inte går ut på att "bli uttagen eller inte uttagen" till nästa Skånelagssammandragning. Vi vill stimulera till att "våga misslyckas" och att man därigenom utvecklas mer och snabbare. Vi vill att fler spelare ska bli motiverade och ha möjlighet att fortsätta att utvecklas även då man inte lyckats ta sig in i landslagstrappan på första försöket (regionslaget).

Strategi

Målet kommer är att arrangera 2 EU-tillfällen per år. Det är SkBBF som är ansvariga för genomförandet. Vi väljer om det kommer att vara öppna tillfällen (dvs till för alla) eller om vi kallar utvalda spelare.

Rent praktiskt innebär detta… 

  • SkBBF kommer att engagera en headcoach av högsta kvalité som är ansvarig för den basketmässiga delen av helgen. 
  • Headcoachen får själv bestämma hur han lägger upp respektive helg men det är SkBBF som beslutar om vilket tema som ska gälla. Det är viktigt att varje helg har ett genomarbetat tema som går som en röd tråd genom hela helgen.
  • Huvudcoachen har som ansvar att skapa ett dokument av de övningar och annat som han/hon gått igenom under helgen.
  • Alla (pojkar/flickor) kommer att träna tillsammans för att lära av varandra och skapa dynamiska träningsgrupper där alla lär utifrån individuell utveckling.
  • Även spelarnas klubbcoacher kommer att ges en möjlighet att få vara med. Eventuellt kan de vara med som hjälpcoach/er till huvudcoachen eller bara som observatörer. Vi vill att klubbcoacherna tar med sig lärdomar från EU-tillfället tillbaka till sitt klubblag för att kunna ge tillbaka till de andra spelarna i laget som inte var uttagna/kunde deltaga vid EU-tillfället - på detta sättet sprider vi kunskap och en positiv utveckling är oundviklig ?
  • Vi vill stimulera till bra kommunikation. Spelare och ledare kan lämna förslag på innehåll för EU-helgerna på Skånebaskets hemsida.
  • Alla ska också kunna skriva ut materialet från ett EU-tillfälle via SkBBF:s hemsida.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Kostnad Skåne BBF tar en avgift på 100 kr/spelare för varje Elitutvecklingstillfälle spelaren medverkar på. En samlad faktura kommer att skickas till respektive förening efter säsongens slut (maj/juni). Det är upp till varje enskild förening och spelare att komma överens om kostnaden.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Uppdaterad: 16 SEP 2010 13:57 Skribent: Annette Möllerström

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BDF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: This is a mailto link

Se all info