Hoppa till sidans innehåll

Utbildningspriset


Priset delas ut till den förening som erbjuder sina barn och ungdomar bäst utbildade ledare. Med ledare menas person som hjälper till och utbildar ett lag (både huvudledare och assisterande). En förutsättning för att kunna få priset är att föreningen lämnat in fullständiga uppgifter till utbildningsregistret (personuppgifter, utbildningsnivå, vilket/vilka lag de leder).

Sättet att räkna ut utbildningsnivån baseras på följande (generella) antaganden:
- Utbildade ledare är bättre än outbildade ledare.
- Ju fler ledare som hjälper till med ett lag, desto bättre. Yngre ledare med begränsad erfarenhet kan t.ex. lära sig av en välutbildad huvudcoach. Två yngre ledare med låg utbildning är bättre än en med låg utbildning.
- Det är bättre att ledarskapet i en förening sprids på många ledare än att få ledare har många lag.

Utbildningsnivå
Varje aktiv ledare (leder ett lag i seriespel) tilldelas poäng utifrån vilken utbildning man har. Varje coach räknas bara en gång (oavsett hur många lag man leder). Obs! En förutsättning för att räknas är att ledaren har ledarlicens!
Grundkurs: 1 p
Delkursen Steg 1 Tränare: 3 p
Steg 1 (både tränar- och domardel): 4 p
Steg 2: 5 p
Steg 3: 7 p
Steg 4: 9 p

Summan av ledarnas utbildningsnivå blir Ledarpoäng. Föreningens ledarpoäng delas med det antal lag föreningen hade i seriespel den 1 mars.

Exempel: Den 1 mars har en förening 6 lag i seriespel. Dessa leds av 8 ledare där 4 ledare har gått grundkursen (4x1=4 p), 3 ledare har steg 1 (3x3=9 p) och en ledare har steg 2-kompetens (1x5=5 p). Alla har ledarlicens. Ledarpoängen blir då 4+9+5=18. Denna delas med antal lag, 6. Utbildningsnivån blir då 3,0.

Den förening som når högst poäng får utbildningspriset.

Uppdaterad: 28 SEP 2010 11:17 Skribent: Annika Sinclair

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BDF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: This is a mailto link

Se all info