Hoppa till sidans innehåll

Arbete med värdegrund


Nästan alla håller med om att värdegrunden i en förening är viktig. För att hjälpa distriktet med att hålla sin värdegrund levande kommer vi här att länka till resurser och verktyg som kan underlätta det arbetet. 

Det är svårt att översätta en värdegrund från text till handling. Många vet på ett ungefär vilka ledord en förening har, men få vet vilket arbete föreningen gör för att se till att den värdegrunden upprätthålls. Skånebasket anser att en sund värdegrund som också genomsyrar föreningen och efterlevs av både spelare, ledare och föräldrar, är en absolut förutsättning för att kunna växa. 

Basket måste vara en plats där medlemmen känner sig trygg och kan känna sig hemma. Annars kommer den att söka sig till en annan förening, kanske i en annan sport. 

Listan här undertill är en resursbank som kommer att fyllas på över tid. Här finns material och verktyg som din förening kan använda i ert värdegrundsarbete. Vissa är digitala utbildningar, andra är videor på YouTube eller podcasts. 

Har du ett tips på något du tycker är värdefullt i det här arbetet som resten av distriktet borde ta del av? Tipsa oss gärna genom att skicka ett mail till This is a mailto link

1. Digital utbildning: Värderad riktning
Länk: https://basketutbildning.se/education/41

Beskrivning: Den här utbildningen tar cirka 15 minuter och är, i ärlighetens namn, löjligt enkel. Men ibland måste vi även påminna oss själva om det uppenbara. Den är främst till för att vara en tankeställare. Gör vi det vi säger att vi gör? 

OBS: Den här utbildningen kräver inloggning på SBBF:s utbildningsplattform, basketutbildning.se Om du inte redan har ett inlogg skaffar du snabbt ett genom att klicka på “Ny användare”.

2. Boka Workshop med Tamam "Rättvis organisering"
Länk: http://tamam.se/rattvis-organisering/

Beskrivning: "Rättvis organisering" är ett projekt som Tamam drivit under ett års tid, där de kartlagt hur rasism visar sig i föreningslivet. Med den kartläggning som bakgrund erbjuder de gratis workshops till föreningar som arbetar med unga personer. "Våra workshops handlar om vad rasism är och hur det ser ut i Sveriges föreningsliv, hur det påverkar unga personer, och vad ni måste tänka på för att skapa en mer jämlik organisation."

Uppdaterad: 11 OKT 2020 18:02 Skribent: Johannes Grufstedt
E-post: This is a mailto link

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2, 3 vån
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: This is a mailto link

Se all info