Hoppa till sidans innehåll

Tränarutbildning


Introduktion Utvecklingstränare

Introduktion utvecklingstränare är en delvis digital utbildning som utgör den första nivån i Svenska Basketbollförbundets utbildningsmodell för tränare.

Utbildningen riktar sig till dig som är ny som coach eller är intresserad av att bli coach och vill få en kunskapsgrund att stå på i din nya roll. I utbildningsmaterialet ingår SISU:s helt digitala "Introduktionsutbildning för tränare" som står för de idrottsövergripande ämnena så som ledarskap, träningslära, fysiologi, idrottens organisation m.m. vilket sedan kompletteras med basketspecifikt kursinnehåll.

Utbildningen bygger på självstudier och en efterföljande fysisk träff där man i grupp reflekterar kring och praktiserar innehållet i självstudierna under ledning av en utbildare som verkar som samtalsledare.

Deltagaravgiften är 800 kronor och debiteras efter avslutat utbildningstillfälle.

(Om du vill avboka ditt deltagande vid ett utbildningstillfälle gäller följande: Avbokning görs via mail till This is a mailto link. Minst sju dagar före utbildningstillfället debiteras ingen avgift. Senare än sju dagar före utbildningstillfället debiteras 50 % av avgiften, om det ej kan styrkas med läkarintyg. Senare än två dagar före utbildningstillfället debiteras hela avgiften om det ej kan styrkas med läkarintyg.)

 

Grund Utvecklingstränare

Grundutbildning Utvecklingstränare är en delvis digital utbildning som utgör den andra nivån i Svenska Basketbollförbundets utbildningsmodell för tränare.

Utbildningen riktar sig till dig som har viss erfarenhet av att vara tränare inom basket och vill utbilda dig vidare. Den kan jämföras med tränardelen i Steg 1 som ingick i den gamla utbildningsmodellen även om omfattning och innehåll skiljer sig åt.

Kursmaterialet inkluderar SISU:s nya "Grundutbildning för tränare" (lanserad september 2018) som ger en bred kunskap och förståelse kring idrottsövergripande ämnen som ledarskap, träningslära, fysiologi, idrottens organisation m.m. Utöver detta ingår basketspecifika delar. Utbildningen innehåller självstudier som genomförs självständigt och digitalt samt tre fysiska träffar för samtal, reflektion och praktik.

Har du genomgått "Grundutbildning för tränare" via SISU i något annat sammanhang kan delar i denna utbildning tillgodoräknas dig mot uppvisande av kursintyg.

Deltagaravgiften är 2 800 kronor.

(Om du vill avboka ditt deltagande vid ett utbildningstillfälle gäller följande: Minst sju dagar före utbildningstillfället debiteras ingen avgift. Senare än sju dagar före utbildningstillfället debiteras 50 % av avgiften, om det ej kan styrkas med läkarintyg. Senare än två dagar före utbildningstillfället debiteras hela avgiften om det ej kan styrkas med läkarintyg. Kontakta utbildningsansvarig för avanmälan.)

 

 

Fortsättning utvecklingstränare

Fortsättningsutbildning Utvecklingstränare utgör den tredje nivån i SBBF:s utbildningsmodell för tränare.

Utbildningen utgörs av tre fysiska träffar, ett antal digitala moment som genomförs enskilt i egen takt och praktiska uppgifter som genomförs utanför de tre träffarna och redovisas direkt till utbildaren. Utbildningen kan genomföras i den takt man vill/kan men varje utbildning som startar har ett planerat upplägg som du kan välja att följa för att genomföra kursen med samma utbildare och (beroende på övriga deltagares studietakt) grupp som du startat med.

Utbildningen kan jämföras med den tidigare Steg 2 Tränare gällande förkunskaper även om innehållet och omfattningen på olika nivåer i den nya utbildningsmodellen skiljer sig från den gamla.

Deltagaravgiften är 4 500 kronor.

(Om du vill avboka ditt deltagande vid ett utbildningstillfälle gäller följande: Avbokning görs via mail till This is a mailto link. Minst sju dagar före utbildningstillfället debiteras ingen avgift. Senare än sju dagar före utbildningstillfället debiteras 50 % av avgiften, om det ej kan styrkas med läkarintyg. Senare än två dagar före utbildningstillfället debiteras hela avgiften om det ej kan 

 

Frågor kring utbildning besvaras av Sara Dutina. 

This is a mailto link 

076-103 76 75 

Planerade utbildningar och anmälan hittar du här >>> LÄNK.

Uppdaterad: 25 JUL 2018 15:35 Skribent: Jörgen Lillieholm, Emese Gosztom
E-post: This is a mailto link

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BDF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: This is a mailto link

Se all info