Hoppa till sidans innehåll

Matchprotokoll


Innehåll

 • Skicka in matchprotokoll
 • Fylla i uppgifter i matchprotokoll
 • Saknade matchprotokoll
 • Tillåtna matchprotokoll
 • Beställa matchprotokoll

Skicka in matchprotokoll
Matchprotokoll ska skickas in till administrerande förbund enligt följande:

 • För div 2 Skåne och lägre divisioner, motionsserier, nivåträd och DM håller rutinen på att ändras varför vi ber föreningarna att tills vidare arkivera de protokoll där man varit arrangör av matcherna. Domarna ska alltså inte skicka  in några matchprotokoll. Föreningarna kommer att informeras när rutinen är klar.
   
 • Arrangerande förening ska tillhandahålla frankerat och adresserat kuvert till förstedomaren. Ej erhållet kuvert rapporteras av förstedomaren till TK, varvid arrangerande förening påförs en straffavgift.
 • Förstedomaren ansvarar för att protokollets vita original skickas in till administrerande förbund
 • Protokollet ska skickas in omedelbart efter match, annars påförs förstedomaren en straffavgift. Arrangerande förening ansvarar för av dem tillsatta domare.
 • Vid problem med att skicka in protokollet ska förstedomaren omgående kontakta TK för att inte påföras straffavgift
 • Final Four i DM: Arrangerande förening ska skicka in matchprotokoll

För respektive tävling skickas protokollen in enligt följande:

 • Div 2 Skåne och lägre divisioner, motionsserier, nivåträd och DM:
  Rutinen håller på att ändras varför vi ber föreningarna att tills vidare arkivera de protokoll där man varit arrangör av matcherna. Domarna ska alltså inte skicka  in några matchprotokoll. Föreningarna kommer att informeras när rutinen är klar.
   
 • Div 2 Götaland: Småland-Blekinge BDF

Fylla i uppgifter i matchprotokoll
Det slarvas mycket när det gäller att fylla i protokollen. Till exempel saknas det ofta i protokollshuvudet uppgifter om vilken match det är. Det orsakar mycket extraarbete, när det likt detektiver ska försöka tolkas vilken match det är, vilket lag som vunnit, etc. Matchnumret på webben för en match ska alltid antecknas i protokollet. Saknas det skrivs istället matchens omgång.

Vad som i övrigt ska ifyllas i protokollet finns angivet i dokumentet Uppgifter i matchprotokoll. Se till att VARJE SEKRETARIATSFUNKTIONÄR, DOMARE, COACH, LAGLEDARE, FUNKTIONÄRSVÄSKA, MED MERA, har ett utskrivet exemplar av detta dokument!

Förstedomaren ansvarar för att protokollet fylls i korrekt. Vid felaktigt eller ofullständigt ifyllt protokoll samt om någon licens/spelklarlista saknas, ska förstedomaren mejla en rapport till TK senast första vardagen efter det att matchen spelades. Arrangerande förening påförs då en straffavgift, men saknas domarrapport påförs istället förstedomaren denna straffavgift. Arrangerande förening ansvarar dock för av dem tillsatta domare.

Saknade matchprotokoll
Om protokollet kommit TK tillhanda kan kontrolleras i listan över saknade protokoll. Listan är sorterad i föreningsordning med domarna högst upp.

Är protokollet inskickat men rapporterat som saknat, ska förstedomaren först mejla protokollsansvarig för att kontrollera om det kommit fram under de senaste dagarna. Om det då fortfarande saknas ska förstedomaren göra en reklamation hos Posten samt komma överens med protokollsansvarig om hur en kopia ska skickas in, till exempel genom ett av följande sätt:

 • Skicka in en kopia av hemmalagets kopia av protokollet
 • Skicka in en kopia av bortalagets kopia av protokollet

Förstedomare vars protokoll saknas och som inte kontaktar protokollsansvarig inom en vecka från påminnelsen, kommer att påföras straffavgift för varje försenat protokoll. Arrangerande förening ansvarar för av dem tillsatta domare.

Tillåtna matchprotokoll
I distrikts-, motions- och ungdomsserie ska SBBF:s matchprotokoll användas.

Beställa matchprotokoll
Matchprotokoll beställs i SBBF:s webbshop. De säljs i satser om 25 eller 1000 stycken.

Uppdaterad: 17 APR 2018 22:12 Skribent: Bo Olsson

Gilla oss på Facebook för att få uppdeteringar direkt i ditt flöde! 

Postadress:
Skånes BDF
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0732626969
E-post: This is a mailto link

Se all info